Š.g. 17. martā LU notika starptautiska starpdisciplināra konference "Reformācija mūsdienu pasaulē". Kā uzsvēra plenārsēdes referenti, 500 gadus senais notikums mainīja pasauli: radīja jaunu sabiedrības dzīves dimensiju - informatīvo telpu. Tā ir komunikācijas vēsture, mediju apvērsums, grāmatniecības aizsākums, luteriskās identitātes veidošanās liecība.

Darba grupā "Reformācija izglītībai un audzināšanai" (vadītāji - LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāqtes (PPMF) prof. Aīda Krūze un LU Goda doktors Dīters Šulcs (Vācija, Leipciga) vācu, itāļu un latviešu pētnieki runāja par Reformācijas mantojumu izglītībā, audzināšanas virzību un personībām, kuras īstenoja Reformācijas idejas. Viena no galvenajām atziņām: "Bez ticības nav izglītības, bez izglītības nav ticības".
Paldies LU PPMF mācībspēkiem, pētniekiem un darbiniekiem - Austrai Avotiņai, Ilzei Kangro, Agatai Muzei, Ivetai Ozolai, Arnim Strazdiņam, Ligitai Stramkalei un Edgaram Zurkovam par aktīvu līdzdalību konferences darba saturiskajā un organizatoriskajā nodrošināšanā!

Dalīties