Viesprofesors PhD. Miltiads Litras (Miltiades D. Lytras, American College of Greece)

Latvijas Universitātes Bibliotēkā (Kalpaka bulvārī 4, 327.telpā) 30. maijā no plkst.13.00 – 14.30 viesosies profesors Miltiads Litras (Miltiades D. Lytras) no Grieķijas ar publisko lekciju "INOVATĪVIE RISINĀJUMI AUGSTĀKAJĀ IZGLĪTĪBĀ" (Rethinking Higher Education: Innovations out of the Box).

Lekcijā tiks aktualizētas pārmaiņas  augstākajā izglītībā, kam  ir pievērsta pastiprināta uzmanība dažādos līmeņos ar uzsvaru uz interdisciplināro augstākās izglītības piedāvājumu, integrētām programmām, dažādu tehnoloģiju un tehnoloģisko risinājumu iekļaušanu akadēmiskajā un administratīvajā līmenī, dažādu mācību platformu izmantošanu, kas ir tikai daži no pārmaiņu aspektiem. Būtiskas izmaiņas ir notikušas arī darba tirgū un uzņēmējdarbības modeļos, kas rada izaicinājumu austākās izglītības iestādēm, meklējot risinājumus ārpus tradicionālām telpas un laika robežām, nodrošinot studentcentrētu mācīšanos. Miltiads D. Litras (Miltiades D. Lytras) ir profesors Deree koledžā Atēnās (American College of Greece) un pārstāv tādus pētniecības virzienus kā – robotikas izmantošana izglītībā, kognitīvā programmēšana, informācijas sistēmas, tehnoloģiju sekmētas inovācijas, sociālie tīkli, datoru ietekme uz indivīdu uzvedību, web semantika, zināšanu pārvaldība un tehnoloģiju bagātināta mācīšanās, ar vairāk kā 150 publikācijām par šim tēmām.

Lekcija notiks angļu valodā. Aicināti visi interesenti! Plašāka saturiska informācija par pētnieka publikācijām pieejama:
  • <link http: orcid.org _blank external-link-new-window>ORCID ID
  • S<link http: www.scopus.com authid _blank external-link-new-window>COPUS
  • <link https: www.researchgate.net profile miltiadis_lytras2 including>Research Gate
  • <link http: dblp.uni-trier.de pers hd l lytras:miltiadis_d="e." amazon: tiny.cc>DBLP

Dalīties