LU PPMF pētnieki - mācībspēki un studenti ikgadējā starptautiskajā zinātniski pētnieciskajā seminārā Leipcigas Universitātē, Vācijā. 30.04.-8.05.2016.

Latvijas Universitātes (LU) Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes (PPMF) doktoranti, maģistranti un docētāji no 30. aprīļa līdz 8. maijam piedalījās ikgadējā starptautiskajā zinātniski pētnieciskajā seminārā Leipcigas Universitātē, Vācijā. Sadarbība ar Leipcigas Universitāti tiek īstenota kopš 1998. gada. Šogad tika uzsākts darbs starptautiskā projektā “Iekļaujošā izglītība: starptautiskā perspektīva”, ko no Latvijas Universitātes puses vadīs prof. Zanda Rubene, bet no Leipcigas Universitātes – prof. Barbara Drinck.

Projektā no LU PPMF darbosies arī prof. Aīda Krūze, prof. Sarmīte Tūbele, asoc. prof. Linda Daniela, doc. Sanita Baranova, doc. Ieva Margeviča–Grinberga, kā arī vairāki LU Pedagoģijas doktora studiju programmas un Pedagoģijas maģistra programmas studenti. Kopā ar LU un Leipcigas Universitātes pētniekiem projektā iesaistīsies arī kolēģi no Rīgas Pedagoģijas un un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas Akadēmijas. Pirmā semināra darba uzdevumi bija saistīti ar nozīmīgāko problēmu apzināšanu  iekļaujošās izglītības jomā Latvijā un Saksijā, pētījuma uzdevumu un jautājumu formulēšanu, kā arī  ar aktuālo izpētes virzienu noteikšanu projekta īstenošanas pirmajam posmam.

Dalīties