LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes studentu lasījumu pirmsskolas pedagoģijā, 14.03.2016. Foto: Agnese Šteinberga, LU PPMF

14. martā Pedagoģijas psiholoģijas un mākslas fakultātē par godu bērnu dārzu mātes Marta Rinkas 135. gadu jubilejai notika pirmsskolas studentu pedagoģiskie lasījumi. Tika aktualizētas mūsdienu pirmsskolas pedagoģijas problēmas un ieskicēti to iespējamie risinājumi.

 

Pirmsskolas studentu lasījumus vienoja ne tikai iespēja uzklausīt dažādus  studentu un docētāju viedokļus, dalīties pārdomās par aktuāliem pirmsskolas pedagoģijas jautājumiem, bet arī savstarpēji tuvāk iepazīties pilna laika klātienes  un nepilna laika klātienes studentiem. Īpašu atzinīgi studenti vērtē pedagoģijas vēsturnieces Vinetas Jonītes priekšlasījumu “M. Rinkas pedagoģiskā darbība faktos un dokumentos”, kas ļāva ielūkoties jaunākajās atziņās un meklējumos par pirmsskolas pedagoģijas vēsturi. Lasījumu noslēgumā tika demonstrēta Anša  Bērziņa dokumentālā filma “Mīlestības dārzs” par Martas Rinku un viņas mecenātu Augustu Dombrovski, kas organiski papildināja  profesores Aīdas Krūzes vadībā eksponēto izstādi par Martu Rinku un Augustu Dombrovski. Studentu skaļie aplausi lasījumu noslēgumā rosina domāt, ka arī turpmāk organizējami  pirmsskolas studentu pedagoģiskie lasījumi, kas  varētu būt kā vēl viena  mūsu fakultātes tradīcija, tā vienojot pirmsskolas pedagoģijas pagātni ar nākotni. Fotogalerija: Studentu lasījumi pirmsskolas pedagoģijā (14.03.2016.) 

Dalīties