Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) kopā ar Valsts reģionālās attīstības aģentūru (VRAA) 2017.gada 29.septembrī aicina vidusskolēnus un studentus uz Atvērto durvju dienu. Pasākuma dalībniekus informēs par aktualitātēm e-pakalpojumu jomā.

Atvērto durvju dienas pasākumā jaunieši tiks informēti par iespējām, kā elektroniski pieteikties studijām Latvijas divpadsmit augstskolās. Stāstīsim par iespējām, kā sazināties ar valsts un pašvaldības iestādēm elektroniski, izmantojot Latvija.lv e-pakalpojumu “Iesniegums iestādei”. Runāsim par drošību internetā, datu drošību un dzīvi e-vidē. Iepazīstināsim arī ar drošu un gudru interneta lietošanas grāmatu jauniešiem “Planēta 7”. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija uzaicina uz Atvērto durvju dienu Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes studentus.

Atvērtajās durvju dienās interesentus informēs par drošu un gudru interneta lietošanas grāmatu jauniešiem "Planēta7", kuru jaunie pedagogi un skolotāji var izmantot darbā ar jauniešiem.

Grāmatas "Planēta 7" pamatā ir par skolēnu prasmi domāt, lietot, strukturēt, salīdzināt analizēt, izvērtēt un radīt savas zināšanas. Šie vārdi ir kā pamats izdotajai grāmatai par gudru un drošu interneta lietošanu, kas paredzēta bērniem vecumā no astoņiem līdz divpadsmit gadiem. Bērniem viegli uztveramais mācību materiāls palīdzēs apgūt zināšanas, prasmes un iemaņas, kas ir nepieciešamas gan veiksmīgam mācību procesam, gan ikvienai dzīves situācijai darbā ar digitālajām tehnoloģijām jēgpilni un droši.

Tikšanās laikā stāstīsim arī par dažādiem e-pakalpojumiem. Pasākums notiks VARAM telpās no plkst. 12:00, Peldu ielā 25, Rīgā. Lai saņemtu caurlaidi, lūdzam pieteikt dalību līdz 26.septembrim, sūtot e-pastu uz adresi prese@varam.gov.lv.

Dalīties