LU PBSP "Sociālais pedagogs" 2.kursa studentes un asoc.profesore Astrīda Raževa Babītes novada pirmsskolā "Saimīte", 29.03.2016. Foto: Agnese Šteinberga, LU PPMF

Latvijas Universitātes profesionālās bakalaura studiju programmas "Sociālais pedagogs otrā kursa studenti un mācībspēki 29.martā apmeklēja Babītes novada pirmsskolas izglītības iestādi „Saimīte” studiju kursa “Socializācijas vide II” praktikuma ietvaros. Savukārt 5.aprīlī iepazina mācību vidi un iestādes sociālā pedagoga darba pienākumus un ikdienu Rīgas Lastādijas internātpamatskolā.

Studiju kursa “Socializācijas vide II”  apguves formas ir ļoti daudzveidīgas – gan lekcijas, gan semināri, gan arī  praktikumi izglītības iestādēs. Tādēļ izglītības iestāžu apmeklējums ir nozīmīga studiju procesa sastāvdaļa, lai studenti gūtu priekšstatus par izglītības vidi, organizāciju un sociālā pedagoga sadarbības aspektiem ar institūcijām, izglītības iestādes vadību, pedagogiem darbā ar izglītojamajiem.   Babītes novada pirmsskolas izglītības iestādi „Saimīte” ir pašvaldības domes dibināta iestāde, kas īsteno vispārējo pirmsskolas izglītības programmu un sagatavo audzēkņus pamatizglītības apguvei. “Saimītē” strādā arī šī gada diplomande Anda Zaumane, kura kopā ar ar iestādes vadītāju Ingu Erdmani–Hermani iepazīstināja ar darbības organizatoriskajiem un finansiālajiem aspektiem, raksturoja sadarbību ar vecākiem un ļāva ieskatīties vairāku grupu nodarbībās.
Fotogalerija: "Sociālie pedagogi" mācību ekskursijā PII "Saimīte" Piņķos (29.03.2016.)

Rīgas Lastādijas internātpamatskola  (2015./2016.māc.gadā mācās 202 skolēni) ir viena no divām vispārizglītojošām internātskolām Rīgā. Ar skolas organizatorisko un mācību procesu iepazīstināja pieredzes bagātā skolas sociālā pedagoģe Larisa Celmiņa, skolas direktora p.i. Svetlana Petrova un skolas psiholoģe Ilona Greivule.
Studentes iepazina internātskolas skolēnu dienas režīmu, uzvedības noteikumus un sociālā pedagoga, psihologa lielo nozīmīgu disciplīnas, kārtības ievērošanā un risinot sarežģītas konfliktsituācijas (jānorāda fakts, ka ne visi skolēni nāk no labvēlīgām ģimenēm).
Fotogalerija: "Sociālie pedagogi" viesojas Rīgas Lastādijas internātpamatskolā (5.04.2016.)

Dalīties