Katru rudens semestri Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes (LU FMF) Optometrijas un redzes zinātnes nodaļa aicina interesentus uz bezmaksas redzes pārbaudēm, ko veic Optometrijas profesionālās maģistrantūras studiju programmas pēdējā kursa studenti klīniskās prakses ietvaros. Tāpat kā iepriekšējos gados līdz decembra sākumam plānojam veikt aptuveni 200 bezmaksas redzes pārbaužu.

Redzes pārbaudes tiek veiktas profesionālās augstākās izglītības maģistra studiju programmas „Optometrija” Klīniskās prakses III ietvaros un tās laikā students profesionāla pasniedzēja uzraudzībā rūpīgi pārbauda apmeklētāju redzes funkciju kvalitāti (piemēram, redzes asumu, dinamiskās funkcijas, telpisko redzi, krāsu redzi, acs iekšējo spiedienu, acs vispārējo anatomisko veselību), nepieciešamības gadījumā tiek izrakstīta recepte briļļu iegādei (attiecībā uz kontaktlēcām var tikt doti noderīgi padomi turpmākai lietošanai), sniegts konsultanta slēdziens vai mutiskas rekomendācijas. Jaunie optometristi palīdz noskaidrot arī diskomforta vai problēmu cēloni, nepieciešamības gadījumā iesakot vēl kādu speciālistu.

Jo īpaši aicinām uz redzes pārbaudēm Latvijas Universitātes darbiniekus un studentus, kā arī visus citus interesentus, kuri ir ar mieru veltīt 1 stundu sava laika, lai palīdzētu studentiem mācību procesā, pretī saņemto konsultācijas, padomus vai briļļu recepti.

Redzes pārbaudes notiek pirmdienās un dažās ceturtdienās no plkst. 10.00 līdz 16.30 (sākums pēdējai vizītei) no septembra līdz decembrim.

! Lai pierakstītos uz vizīti, lūdzam rakstīt e-pasta vēstuli ar savu vārdu, uzvārdu un tālruņa numuru uz e-pastu optometrija@lu.lv (var arī minēt vēlamo datumu un laiku) vai arī sūtīt īsziņu (sms) ar savu vārdu un uzvārdu (var arī pierakstīt vēlamo datumu un laiku) uz telefona numuru 28355049. Mēs ienākošo ziņu secībā jums atzvanīsim un vienosimies par vizītes dienu un laiku. 

Šī klīniskā prakse tiek īstenota Ķengaraga ielā 8. Atbraukt no centra var ar 7., 9. un 3. tramvaju (jākāpj ārā pieturā „Ķengaraga iela” un jāiet līdz Ķengaraga ielas galam Daugavas krastā). Pacientiem jāierodas optikas „Optio” telpās (lūgums optikas darbinieces informēt par apmeklējuma mērķi – bezmaksas redzes pārbaude pie studentiem, un viņas norādīs, kur tālāk jādodas). 

Par LU FMF Optometrijas un redzes zinātnes nodaļu 

Baltijas valstīs vienīgā vieta, kurā iespējams iegūt optometrista augstākās izglītības profesionālo diplomu ir LU FMF Optometrijas un redzes zinātnes nodaļa, kas šobrīd atrodas jaunajā Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā Torņakalnā.

Šī profesija ietver daudz dažādu dabaszinātņu jomu. Bakalaura studiju programmā „Optometrija” tiek dots vispārīgs ieskats gan fizikā, gan bioloģijā, gan arī medicīnā, tai pat laikā arī datu apstrādē, statistikā un citās dabaszinātņu jomās, kā arī uzmanība tiek pievērsta optometrijas pamatiem, uz kuriem būvēt profesionāļa pieredzi. Pēc bakalaura programmas absolvēšanas nodaļa piedāvā 2 gadu laikā apgūt profesionālā maģistra programmu, kuru absolvējot, tiek iegūts optometrista kvalifikācijas diploms. Šajā programmā tiek piedāvāti gan tādi studiju kursi, kuri vairāk saistās ar redzes un optikas zinātni, gan arī daudz un dažādas klīniskās prakses sadaļas, lai students pēc tam varētu darboties gan zinātnes jomā, gan izvēlēties veidot karjeru kā klīniskās optometrijas speciālists.

Studiju laikā lekcijas notiek gan auditorijās, gan klīniskajās laboratorijās, kas aprīkotas ar nepieciešamo aparatūru, studenti darbojas arī zinātniskajās laboratorijās.

Nodaļas studenti aktīvi piedalās ERASMUS apmaiņas programmā un tās ietvaros visbiežāk dodas uz Lielbritāniju, Spāniju un Somiju. Sīkāku informāciju par studiju ilgumu, budžeta vietām, studiju maksu un citām niansēm var iegūt Latvijas Universitātes mājas lapas sadaļā „Gribu studēt” www.gribustudet.lv.

Dalīties