Globālās izglītības nedēļa "Mana pasaule ir atkarīga no mums visiem" Latvijā notiks no 18. līdz 26. novembrim. Tās norisi jau ceturto gadu pēc kārtas koordinē Latvijas Platforma attīstības sadarbībai (LAPAS) sadarbībā ar UNESCO LNK, Latvijas Universitātes (LU) Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāti (PPMF) un citām sabiedriskajām organizācijām. Globālās izglītības nedēļas pasākumu organizēšanā iesaistās dažādi sadarbības partneri – skolas, augstskolas, jauniešu centri, bibliotēkas un citi interesenti, kam rūp ilgtspējīga pasaule un globālās pilsonības attīstība. 24. novembrī visi interesenti tiek aicināti uz LU PPMF Globālās izglītības dienu no pl. 10.00 Rīgā, Jūrmalas gatvē 76.

Globālās izglītības nedēļa ir starptautisks pasākums, ko vairāk nekā 15 gadus koordinē un atbalsta Eiropas Padomes Ziemeļu-Dienvidu centrs. Globālās izglītības nedēļā visā pasaulē tiek organizēti pasākumi, kas veicina globālās pilsonības attīstību. Iedvesmojoties no ANO Ilgtspējīgas attīstības 4.mērķa – nodrošināt iekļaujošu un kvalitatīvu izglītību visiem – šajā nedēļā tiek pievērsta īpaša uzmanība izpratnes bagātināšanai par globālu pasauli un pilsonisko pozīciju tajā, cieņai pret daudzveidību, starpkultūru komunikācijai, atbildībai par savu rīcību, un spējai līdzdarboties taisnīga un ilgtspējīga miera nodrošināšanai pasaulē. Šī gada Globālās izglītības nedēļas kopsaucējs – Mana pasaule ir atkarīga no mums visiem – norāda uz to, ka visi esam saistīti un ka aktīva līdzdalība ir veids, kā veidojam savu, savas kopienas, valsts un visas pasaules saskaņotu attīstību. Īpaši ceram, ka prasmes vienlaikus domāt globāli un rīkoties lokāli, sasaistot globālos problēmjautājumus ar vietējo kopienu ikdienas dzīvi, dos ieguldījumu mieram pasaulē. Šogad LAPAS sadarbībā ar biedru organizāciju homo ecos: ir sagatavojuši informatīvos un metodiskos materiālus, kuros var atrast ierosmes diskusijām un aktivitātēm par ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķiem – Latvijas un pasaules faktus, video saites, globālos un vietējos piemērus, sadarbības partnerus. Gandrīz 30 dažādas organizācijas visā Latvijā, kas ir paudušas interesi līdzdarboties Globālās izglītības nedēļas aktivitāšu organizēšanā savā reģionā, saņems šīs informatīvo un metodisko materiālu pakas.  

Sekojiet līdzi Globālās izglītības nedēļas norisēm Latvijā un citās Eiropas valstīs, izmantojot mirkļbirkas: #Myworlddependsonus; #GlobalEducationWeek; #GEW17, #GlobālāIzglītība, kā arī LAPAS sociālo tīklu kontos (Facebook, Twitter – LAPAS_LV). 24.novembrī LU PPMF (Jūrmalas gatve 76) no pl. 10.00 - 17.30 norisināsies Globālās izglītības diena

PROGRAMMA

Ja vēlies piedalīties un saņemt apliecinājumu, savu dalību pasākumā piereģistrē šeit: ej.uz/globala_diena

Ko es varu darīt savā izglītības iestādē? – Ziemeļu-Dienvidu centra ieteikumi
Jautā, ierosini un piedalies: inga@zalabriviba.lv            

Dalīties