Luksemburgas Universitātes pētnieks Dr. Frederiks Hermans. Foto no personīgā arhīva

Latvijas Universitātē (LU) 27.aprīlī no plkst. 11:00 līdz 12:30 (A-105. telpā) viesosies Luksemburgas Universitātes pētnieks Dr. Frederiks Hermans. Studenti un docētāji tiek aicināti uz Dr. Frederika Hermana lekciju: “Atmiņu vietas, jūtu vietas: stāstījumi par jēgas pasaulēm sākumskolas skolotāju klases telpu biogrāfijās (1970-2010)”.

Lekcijā tiks piedāvāta jauna izglītības vēstures pētniecības pieeja cilvēka ķermeniskās pieredzes (bodily experiences) izpētē. Tiks diskutēts par klases telpas materialitātes būtību.

Dr. Frederiks Hermans (Frederik Herman) ir specializējies sociālās un kultūras izglītības vēstures pētniecībā. Viņa zinātniskās intereses saistītas ar kultūras mācīšanos (cultural learning), kultūras pratību (cultural literacy), kā arī  identitāšu konstruēšanu, kopienu/nāciju konstruēšanu saistītiem procesiem. Kopš 2013. gada F. Hermans strādā Luksemburgas Universitātes Valodas un literatūras, humanitārās, mākslas un izglītības, kā arī Luksemburgas mūsdienu un digitālas vēstures centrā par pētnieku. Lekcija notiks angļu valodā. Aicināti visi interesenti!

Plašāka saturiska informācija par pētnieku un lekciju pieejama šeit.

Dalīties