LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes studiju programmu "Pedagoģija" un "Dažādības pedagoģiskie risinājumi" studenti un docētāji saliedēšanās pasākumā Alsungā.

Latvijas Universitātes (LU) Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes (PPMF) mağistru studiju programmu "Pedagoğija" un "Dażādības pedagoğiskie risinājumi" 1. kursa studenti kopā ar programmu direktoriem asociēto profesori Ditu Nīmanti un docentu Manuelu Fernandezu uzsākuši lielisku tradīciju - saliedēšanas pasākumu. Šogad šī pasākuma ietvaros studenti kopā ar programmu vadītājiem devās ekskursijā uz Alsungu, kur iepazinās ar Alsungas kultūrvēsturisko mantojumu, pavadīja laiku brīvā dabā un darbojās komandā.

Sestdienas - 16. septembra rītā plkst. 8.30, kad neklātienes studiju programmu studenti devās uz lekcijām, pilna laika klātienes maģistrantu - topošo un esošo speciālistu komanda devās ceļā. Kopā ar LU studentiem un docētājiem ceļojumā devās arī Erasmus apmaiņas programmas studente Valērija, topošā angļu valodas skolotāja no Čīles.
Paša brauciena sākumā ikvienam no komandas tika uzticēts savs uzdevums. Kādam bija jārūpējas, lai neviens neskumst malā, kādam jāizsaka komplimenti, kāda pienākumos ietilpa jautājumu uzdošana gidei muzejā, kādam bija jāfotografē, jāpieskata zupa, jāgādā malka. Tika atrasts arī rakstvedis un anekdošu stāstnieks un sadalīti citi pienākumi.
Alsunga glabā patiesas vērtības, kuras ikdienas steigā paliek nemanāmas. Ekskursijas laikā apmeklēta gan Ventas rumbua gan romantiskas dabas ainavas un īsts upurakmens pašā Alsungas centrā, kā arī  izzināta pārsteidzošā Alsungas 14.gs. Livonijas odreņa pils arhitektūra, piedzīvoti īpaši brīži atjaunotajā Alsungas katoļu baznīcā un iepazīta Alsungas novada muzeja bagātā kolekcija muzeja vadītājas Ingas Bredovskas vadībā un aizrautīgā stāstījumā Studiiu programmas "Dażādības pedagoğiskie risinājumi" direktors Manuels Fernandezs sniedza muzikālo priekšnesumu Alsungas pils tornī.
Brauciena galamērķis dienas otrajā pusē bija "Mežvidus labirints",  kur LU PPMF komandu laipni uzņēma Alsungas mērs un LU docente Daiga Kalniņa. Labirintā varēja pārliecināties, cik labi studenti prot sadarboties, gan gādājot malku, gan iekurot ugunskuru, gan gatavojot maltīti, gan veicot uzdevumus Labirintā, gan kopīgi meklējot bekas mežā. Laiks bija labvēlīgs un lielākā daļa devās izbaudīt sēņošanas priekus, kamēr atbildīgie par zupas vārīšanu gatavoja gardās pusdienas uz dzīvās uguns. Paldies Alsungas muzeja vadītājai Ingai Bredovskai par lielisko ekskursiju un LU docentei Daigai Kalniņai par Mežvidu labirinta līkločiem un iespēju baudīt mežu un sēņošanas prieku.

Pasākuma noslēgumā viesstudente no Čīles atzina: "Jūtos piepildīta. Gan pilns ir vēders, gan piepildīta ir mana dvēsele ar lieliskajiem cilvēkiem, ko iepazinu, esmu uzzinājusi tik daudz par Latviju!"

Studenti iesaka arī citiem uzdrošināties un pievienoties nākamajā gadā, lai lieliski pavadītu vienu dienu kopā un satuvinātos. Kā atzina students Ļevs, daloties ar savu mentora pieredze,:"Jo vairāk studenti satuvinās, iepazīst viens otru, jo vairāk interesējas viens par otru arī studiju laikā, palīdz, atbalsta un iedrošina!" Var tikai piekrist, jo studiju procesā svarīga ir pleca sajūta, lai pārvarētu grūtus brīžus,  lai visi pabeigtu iesākto un nepadotos. Būtiski, ja studijas sagādā prieku, un ieguvums ir arī lieliskas personiskās attiecības kursā.

Patiesi ceram, ka šī kļūs par LU PPMF mağistru programmu studentu tradīciju arī turpmākos gadus!

Dalīties