Dienvidfloridas Universitātes (University of South Florida) profesore Barbara Krūza (Dr. Bárbara C. Cruz)

Latvijas Universitātes Pedagoģija, psiholoģijas un mākslas fakultātē (Jūrmalas gatve 76, Rīga) 12. jūnijā plkst. 10.00 ar vieslekciju G-18. auditorijā uzstāsies Dienvidfloridas Universitātes (University of South Florida) profesore Barbara Krūza (Dr. Bárbara C. Cruz) . Pedagoģijas studenti, fakultātes docētāji un citi interesenti tiek laipni aicināti apmeklēt viesprofesores lekciju.

Rīgas Valda Zālīša sākumskola ar fonda BAFF (Baltic American Freedom Foundation) finansējumu realizē projektu “Atbalsts skolēniem = Atbalsts skolotājiem”. Skola sava projekta ietvaros ir uzaicinājusi Dienvidfloridas Universitātes profesori Barbaru Krūzu, pieredzējušu un atzītu ASV pedagogu izglītotāju un izglītības pētnieci dalīties savā un amerikāņu skolotāju pieredzē ar Latvijas skolotājiem, izglītības darbiniekiem un pedagoģijas studentiem. Lekcija notiks angļu valodā.
Lekcijas laikā tiks aplūkoti divi temati.
Pozitīvas mācību vides veidošana/ Creating a Positive Learning Environment
Bērniem katru dienu dodoties uz skolu, vecāki sagaida, ka viņu bērns tiks novērtēts, iedvesmots, izglītots, saņems rūpes un cieņu, kādu ir pelnījuši visi skolēni. Skolēni sagaida, ka viņi darbosies kopā ar klasesbiedriem un skolotājiem, viņu paveiktais tiks novērtēts un viņiem patiks mācību process. Tā pozitīvu mācību vidi varētu iedomāties vecāki un bērni.
Kā pedagogi var izveidot un uzturēt pozitīvu mācību vidi, kurā skolēni jūtas droši un iedvesmoti uzņemties izaicinājumus mācību vielas apgūšanai? Kā organizēt tādu mācību procesu, lai skolēni vēlētos kārtīgi izpildīt uzdotos darbus un mācīties arvien labāk?
Skolotāji veido mācību vidi klasēs, skolas administrācija veido skolas klimatu – kā viens, tā otrs ir nozīmīgi, lai skolēni izglītotos pozitīvā vidē.
Profesore piedāvās idejas, ar kādu attieksmi un ar kādiem paņēmieniem skolotāji var ietekmēt pozitīvas mācību vides veidošanu.
Skolotāja darba efektivitāte. Veiksmīga skolotāja iezīmes/ Teacher Effectiveness: The Top Characteristics of Successful Teachers
Kas nosaka, vai skolotājs strādā efektīvi un virza skolēnus uz izcilību, nodrošinot pozitīvu mācību vidi? Lekcijā tiks uzsvērta skolotāja profesionālās dzīves izkopšanas un pilnveidošanas nozīme veiksmīgam darbam un dalībnieki uzzinās par pieejām un stratēģijām, kuras nodrošina augstus skolēnu sasniegumus, motivāciju un labu uzvedību.
Dr. Krūza aicinās katru pārdomāt  savas profesionālās pieejas un izplānot darbību, kuru varētu saukt par efektīvu.

Dalīties