Šogad 21.maija vakarā visā Latvijā atkal norisinājās starptautiskā akcija „Muzeju nakts”, aicinot ikvienu muzeja apmeklētāju pavērt "durvis". Muzeju nakts temats LU Pedagoģijas vēstures muzejā bija “Aiz Anniņmuižas durvīm: no aristokrātu villas līdz studentu čalām”.  

Muzejā varēja skatīt materiālu izstādi, prezentācijas par Anniņmuižas vēstures lappusēm un fon Fītinghofu dzimtu. Fakultātes studenti Laura Mihailova un Ļevs Rusilo ar saviem muzikālajiem priekšnesumiem un sadziedāšanās organizēšanu centās uzturēt „Lustīgās muižiņas” tradīciju. Muzeju nakts pasākumu  apmeklēja ap 80 cilvēku -  ne vien pedagoģijas vēsturnieki un studenti, bet arī daudzi Imantas un Zolitūdes iedzīvotāji. Kāda grupa muzeja vadītājas prof. Aīdas Krūzes vadībā devās nelielā pārgājienā, lai pastaigātos pa liepu aleju, Muižas ielu, sameklētu lielo ozolu (apkārtmērs 3,5 m).
Viesu grāmatā lasām: “Paldies par labi sagatavoto Muzeju nakts vakaru. Apbrīnojam Jūsu entuziasmu, saglabājot Imantas vēsturi”; ”Paldies par muzikālu, literāru un vēsturisku iespaidu kopu!”; “Bija patīkami uzzināt, ka vēl kaut kur ir ekspozīcija par Ludi Bērziņu”. Vai var būt labāks darba novērtējums, kā šie vārdi?

Dalīties