LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes 1.kursa studenti apmeklē LU Pedagoģijas vēstures muzeju (30.08.2017.). Foto: Ļevs Rusilo

30. augustā jau trešo reizi Latvijas Universitātes LU) Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes (PPMF) jaunie studenti pulcējās fakultātē, lai iepazītu studiju vidi, mācībspēkus un viens otru. Kā viens no šīs 1.kursa studentiem īpašās dienas notikumiem bija iespēja apmeklēt LU Pedagoģijas vēstures muzeju. Profesore un muzeja vadītāja Dr.paed. Aīda Krūze iepazīstināja pirmkursniekus no dažādām LU PPMF programmām ar muzeja krājumiem un ekspozīciju, kā arī ar muzeja ēkas - Anniņmuižas vēsturi.

Topošie skolotāji izzināja savas profesijas vēsturi aizraujošā profesores A.Krūzes stāstījumā, gūstot vērtīgas atziņas gan ekskursijas gaitā, gan ielūkojoties rakstu krājuma “Laikmets un personība” izdevumos. Jaunie studenti kā vērtīgu un iedvesmojošu atziņu, kas būtu noderīga visiem pedagogiem, topošiem un esošiem studentiem, izvēlējušies izcilā Latvijas pedagoga Jāņa Grestes (1876–1951) domu graudu: “Uzglabājiet arvien gaišu galvu, karstu sirdi, čaklas rokas un stingru mugurkaulu!” (Laikmets un personība, 8.sējums, 26. lpp.) Kopējais LU Pedagoģijas vēstures muzeja apmeklētāju skaits 30.augustā bija 66 cilvēki.

Dalīties