LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes studentu mākslas darbu izstāde "Sapņu un nomodi", 11.02.-31.03.2016. Foto: Agnese Šteinberga, LU PPMF

No 11.februāra līdz 31. martam Latvijas Universitātes (LU) Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes (PPMF) 1.stāvā pie bibliotēkas jaunizveidotajā galerijā “Kulturologu aleja” apskatāma profesionālā bakalaura studiju programmas (PBSP) "Skolotājs" apakšprogrammas "Kulturoloģijas skolotājs" studentu mākslas darbu izstāde "Sapņi un nomodi".

Izstādē var vērot, cik dažādas ir sapņu un nomodu robežas. Katrs no mums var dzīvot sapnī un palikt nomodā. Tāpat var dzīvot nomodā, bet būt sapnī. Sapņi atbrīvo, nomods ierobežo. Sapnis un nomods ir kā nakts un diena visās ilūzijās, ko rada cilvēka saprāts, tā spējas un reālā, iespējams, šķietamā pasaule. Vai sapnis un nomods ir viens un tas pats? Vai sapņa daba ir iluzora vai reāla? Kā nomods atklāj cilvēku? Kā pasaule eksistē pati par sevi? Par šiem un daudziem citiem jautājumiem ir iespējams  padomāt ikvienam.

Izstādes ekspozīciju veido LU PPMF studenti - topošie kulturoloģijas skolotāji: Marija Šmite, Ļevs Rusilo, Sandra Tihomirova, Elīza Ļebedeva, Rita Eglīte, Sintija Grīsniņa-Grīsle, Alise Zvirgzdiņa un Baiba Aļļe. Izstādes organizatori-kuratori: Ļevs Rusilo, 3. kursa students, un Marija Šmite, 4. kursa studente.

Izstāde apskatāma no 11.februāra līdz 31.martam. Ieeja brīva. Ar izstādes autoru stāstījumu par mākslas darbiem varat iepazīties fotogalerijā.

Dalīties