17. maijā plkst. 18.00 Latvijas Universitātes Bibliotēkā, Konferenču zālē (Kalpaka bulvārī 4, Rīgā) notiks zinātniskais vakars „Digitālo mediju pielietojums pedagoģijā”. Pasaules informācijas sabiedrības un telekomunikācijas dienai veltītajā pasākumā uzstāsies prof. Dr. Markuss Riters (Markus Ritter) ar vieslekciju „Digitālo mediju pielietojums svešvalodu nodarbībās” un prof. Dr. Zanda Rubene ar prezentāciju „Digitālā bērnība - izaicinājumi pedagoģijas teorijai un praksei”. Pasākumā būs iespēja uzzināt, kā digitālos medijus mūsdienās varētu izmantot svešvalodu apguvē un kā tehnoloģijas maina bērnību.

„Svešvalodu didaktikā jau kādu laiku pastāv debates par un pret digitālo mediju izmantošanu svešvalodu nodarbībās.” (Markuss Riters) Prof. M. Ritera vieslekcijā šīs debates tiks aplūkotas no atšķirīgiem skatupunktiem, lai rezultātā varētu noteikt, kāda ir digitālo mediju pievienotā vērtība svešvalodu mācību nodarbībās. Markuss Riters kopš 2007. gada ir angļu valodas didaktikas profesors Bohumas Rūras Universitātē Ziemeļreinā-Vestfālenē. Iepriekš viņš pasniedzis lekcijas topošajiem pedagogiem četrās citās Vācijas universitātēs Zīgenē, Esenē, Heidelbergā un Frankfurtē pie Mainas. Prof. Riters bijis atbildīgs par mācību programmatūras projektiem mācību literatūras izdevniecībās, kā arī sniedzis zinātniskas konsultācijas projektos, kas paredzēti digitālo mediju integrācijai skolās un augstskolās. „Informācijas un komunikāciju tehnoloģiju klātbūtne bērnu ikdienā veicina pārmaiņas viņu pasaules tvērumā, sociālajās prasmēs un emocionālajā attieksmē, kā arī maina sabiedrības priekšstatus par bērnību kā sociāli konstruētu parādību tās tradicionālajā izpratnē un liek pētniekiem nopietni pievērsties digitālās bērnības analīzei.” (Zanda Rubene) Prof. Z.Rubene savā prezentācijā aplūkos mūsdienu sociālo pētnieku vidū aktuālos jautājumus. Zanda Rubene ir profesore un vecākā pētniece Latvijas Universitātē. Kopš 2009. gada viņa ir arī Latvijas Zinātnes padomes eksperte vispārīgajā un sociālajā pedagoģijā. Zinātniskais vakars notiks vācu un latviešu valodā ar sinhrono tulkojumu. Dalība bez maksas. Plašāka informācija mājaslapā www.hochschulkontor.lv vai sociālajos portālos - „facebook” un „twitter”

Pasākumu organizē Baltijas-Vācijas Augstskolu birojs sadarbībā ar Bohumas-Rehenes Rotari klubu. Atsauce uz organizatoru ir obligāta. 

Dalīties