8.oktobrī Latvijas Universitātes profesionālā bakalaura studiju programmas “Sociālais pedagogs” pilna laika klātienes 3. kursa studentes viesojās Labklājības ministrijā studiju kursa „Socializācijas vide III” ietvaros.

Tikšanās mērķis bija iepazīt un izprast socializācijas, sociālās politikas un sociālās labklājības aspektus valstiskā līmenī, uzsverot praktiskās vides nozīmīgumu. Tikāmies ar Labklājības ministrijas Sociālās politikas plānošanas un attīstības departamenta eksperti plānošanas jautājumos Zani Uzuliņu, kura iepazīstināja ar prezentāciju  „Īsais kurss politikas veidošanā”: sākot ar plašo pasaules politiku, kurā ir tādas plaši pazīstamas starptautiskās organizācijas kā ANO, NATO, Pasaules tirdzniecības organizācija u.c., turpinot ar Eiropu, kuras politiku veido tādas organizācijas kā Eiropas Padome un Eiropas Savienība u.c.. Prezentācijas laikā pakāpeniski nonācām līdz valsts līmenim - mūsu Latvijai. Iepazināmies ar valsts struktūru, dokumentu pamatveidiem, kā arī konkrēti, Labklājības ministrijas kompetenci sociālās politikas un sociālās labklājības veicināšanā Latvijā, kā arī uzzinājām jaunākās aktualitātes šajā sfērā. 
Pasaule, Eiropa un Latvija nav nošķirtas un atdalītas viena no otras. Tikai tām savstarpēji mijiedarbojoties, komunicējot un sadarbojoties, ir iespējams panākt vēlamo rezultātu. Pārdomātais, argumentētais un ar emocijām piesātinātais stāstījums ļāva mums izprast gan tikšanās mērķī atzīmētos aspektus, gan iegūt vēl citas papildu zināšanas, kas noderēs turpmākajā studiju procesā un profesionālajā darbībā. Kopā ar Pedagoģijas, psiholoģijas mākslas fakultātes pasniedzēju, Dr.sc.admin. Guntu Kraģi diskutējām un aktualizējām jautājumus. Zanes Uzuliņas pārliecība, nostāja un atbildība, runājot par to, ko viņa personīgi dara, kā rīkojas, un kā kolēgi iesaistīti dinamiskā ikdienas darbā Latvijā un Eiropā, lika aizdomāties un pārliecināties, ka katrs no mums ir atbildīgs par politikas veidošanu, ir tikai jāiesaistās un jādara, jo politika - tā ir rīcība. 

Dalīties