24. septembrī, Latvijas Universitātes profesionālā bakalaura studiju programmas “Sociālais pedagogs” 3. kursa pilna laika klātienes studentes kopā ar Pedagoģijas, psiholoģijas mākslas fakultātes pasniedzēju, Dr.sc.admin. Guntu Kraģi studiju kursa „Socializācijas vide III” ietvaros apmeklēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Izglītības pārvaldes Izglītības atbalsta nodaļas organizēto semināru, kura mērķis bija pilnveidot sociālo pedagogu profesionalitāti problēmu risināšanā, lai sekmētu efektīvāku darba rezultātu sasniegšanu.

Seminārs iesākās ar psiholoģijas doktores un psihoterapeites Ilonas Krones lekciju, kurā mūs iepazīstināja ar tēmu „Apzinātības praksi dzīvē un darbā”, izklāstot efektīvākos veidus kā pieņemt realitāti un fokusēties tagadnei, nevis pagātnei un nākotnei. Lekcijas gaitā veicām praktiskus uzdevumus, kuru mērķis bija koncentrēties, trenēt uzmanības noturību, ieklausīties sevī un galvenais fokusēties uz pozitīvo un patīkamo. Semināra turpinājumā dzirdējām Rīgas Sociālā dienesta vadītāja vietnieces Intas Slaidiņas informāciju par aktualitātēm sadarbībā ar Rīgas sociālo dienestu un Rīgas domes Labklājības departamenta Veselības pārvaldes Atkarību profilakses sektora pārstāves informāciju.
I.Slaidiņas prezentācijas ietvaros tikām informēti par aktualitātēm un izmaiņām saistībā ar pašvaldības nodrošinātajiem sociālajiem pakalpojumiem gan ģimenēm ar bērniem, gan bērniem ar funkcionāliem traucējumiem, un arī Sociālās palīdzības piešķiršanas kārtību un par iespējām saņemt sociālos pabalstus. Kā arī uzzinājām Rīgas Domes Labklājības departamenta  apmācību iespējas, lekciju un interaktīvo nodarbību piedāvājumu jaunajam mācību gadam. Semināra noslēgumā Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Izglītības pārvaldes Izglītības atbalsta nodaļas vadītāja Inese Štekele iepazīstināja ar izmaiņām un aktualitātēm sociālo pedagogu darbā, kā arī izteica pateicību gan sociālajiem pedagogiem, gan metodiķiem par  sekmīgu un labi padarītu darbu iepriekšējā mācību gadā. Mums -  3.kursa studentēm - bija patiess prieks piedalīties un būt šajā seminārā. Tā bija lieliska iespēja redzēt, kā notiek šāda veida semināri sociālajiem pedagogiem, pilnveidojot sevi un uzzinot noderīgu informāciju, kā arī satikt dažādu skolu sociālos pedagogus un savus pirmās prakses vadītājus.

Dalīties